logo TTV Valkenswaard

 

 

Heren TTV Valkenswaard 1 winnen ook laatste duel

 

Nadat de tafeltennis heren van TTV Valkenswaard 1 zich vorige week al hadden verzekerd van het kampioenschap in de 2e klasse hebben ze ook de laatste competitie wedstrijd ruim gewonnen. In en tegen Bergeijk werd het 8-2. Erwin Duivis leed een zeldzame nederlaag en samen met Ronald Grijseels werd ook de dubbel verloren. In het enkelspel wist Grijseels wel ongeslagen te blijven terwijl ook van Moll voor de tweede week achter elkaar drie overwinningen wist te boeken. Al met al een uitstekend seizoen voor de mannen, resulterend in een afgetekend kampioenschap en promotie naar de 1e klasse waar hen een nieuwe uitdaging wacht.

Jeugd 1 handhaaft zich in Landelijke competitie

 

Na twee kampioenschappen op rij, heeft het eerste jeugdteam voldaan aan de doelstelling door zich te handhaven in de landelijke competitie. Afgelopen zaterdag moest in de uitwedstrijd tegen Never Despair uit Den Bosch 1 puntje worden gehaald om definitief veilig te zijn. Never Despair trad in deze wedstrijd verstrekt aan, waardoor een herhaling van de 7-3 overwinning in de thuiswedstrijd al meteen als bijna onmogelijk kon worden beschouwd. De eerste drie wedstrijden gingen allemaal over de maximale 5 games, en met de nodige pech op cruciale punten, stond TTV na ruim 1,5 uur (!!) met 3-0 achter. Suze Dijk, Wout Huynen en Lars van Veenendaal verloren alle drie zeer nipt. Twee snelle nederlagen zorgden daarna zelfs voor een 5-0 achterstand. Terecht of niet, er moest nu toch snel een puntje komen. Lars van Veenendaal speelde een hele goede wedstrijd tegen Jimmy Chung en won zelfs met 3-0. Daarmee was het noodzakelijke puntje binnen en handhaving definitief. Wout Huynen pakte, ontspannen spelend, meteen het 2e punt door met 3-1 van de kopman van Never Despair te winnen. Lars van Veenendaal was tegen Tijn Koster dicht bij zijn twee overwinning. In een hele goede wedstrijd van beide kanten met mooie rally’s verloor hij nipt met 9-11 in de 5e game waarmee de eindstand op 2-8 werd bepaald. Terugkijkend kan men tevreden zijn over het debuut in de landelijke competitie; Tim van Veenendaal en Suze Dijk wonnen beiden zo’n 50%, en Wout Huynen en Lars van Veenendaal wonnen beiden zo’n 33%. Gezien het aantal nipte nederlagen is meer mogelijk, en voorzichtig kan wellicht naar boven worden gekeken voor de voorjaarscompetitie. Het team is, zeer verdiend, genomineerd voor jeugdsportteam van Gemeente Valkenswaard, de uitslag zal bekend worden gemaakt tijdens het sportgala op 17 januari aanstaande.

Twee ruime nederlagen en 1 overwinning voor jeugdteams

 

Het eerste jeugdteam dat het zo verrassend goed doet in de landelijke competitie speelde uit tegen de koploper 't Belke. Helaas bleek in deze wedstrijd dat boven in echt meedoen, nog niet mogelijk is. Met maar liefst 8-2 werd verloren alhoewel veel games nipt waren. De winstpartijen kwam op naam van Suze Dijk en Tim van Veenendaal. Beiden wonnen van de 3e speelster van 't Belke. Wout Huynen stond helaas aan het einde van de wedstrijd met lege handen.

 

Team 2 heeft het lastig tegen de sterkere teams in de hoofdklasse. Opnieuw werd een ruime nederlaag geleden. Met 9-1 werd verloren van Stiphout waardoor het team nu op de gevaarlijke 5e plaats staat. Het enige punt kwam van Mees Kant (foto) dit heel knap won van mede para-speler Yannick Paradis.

 

Het derde team blijft prima presteren in de 3e klasse. Ook ditmaal werd weer ruim gewonnen, met maar liefst 7-3 werd Flash weg gespeeld. Het gat met koploper OTTC bedraagt nu 3 punten. Mathijs Lammers was weer sterk en onverslaanbaar. De overige punten kwamen op naam van Tommy Biemans (2x) en Roel van den Dries (1x) en het dubbel.

Weer nipte zege Heren TTV Valkenswaard

Voor de derde keer op een rij hebben de tafeltennis heren van TTV Valkenswaard een nipte 6-4 overwinning geboekt. Uit in Tilburg werd middenmoter Tios’51 geklopt. De dit seizoen op dreef zijnde Erwin Duivis wist ook nu ongeslagen te blijven terwijl Ronald Grijseels enkel zijn meerdere moest erkennen in een goed spelende Rick Schulten. Samen wisten beide heren ook het dubbelspel eenvoudig naar zich toe te trekken. Voor Patrick van Moll werd het een vreemde avond waarin hij mede door materiaal pech zijn eerste wedstrijd verloor en op moest geven voor de overige wedstrijden.  De heren staan door deze overwinning wel bovenaan al is de marge met de nummer 2 klein.

FOTO 1.jpg

NIPTE NEDERLAAG JEUGD 1 BIJ DEBUUT LANDELIJK

 

Tegen titelkandidaat 't Belke uit het Limburgse Tegelen heeft TTV Valkenswaard een 4-6 nederlaag geleden. De sleutelwedstrijden waren die tegen de tweede speler van ’t Belke, Bjorn van den Munckhof. Tim van Veenendaal won met 3-0, met wel nipt in elke set. Lars van Veenendaal speelde een prima wedstrijd, en kwam tot 9-9 in de 5e game, maar verloor helaas met 9-11. Ook Suze Dijk, die debuteerde voor Valkenswaard, kwam tot een beslissende 5e game maar ook zij stond helaas aan het einde met lege handen. Einduitslag 4-6, maar in ieder geval alvast 4 punten voor de strijd om lijfsbehoud.

IMG_20190901_202040.jpg

Linda Cox, speelster en trainster van Tafeltennisvereniging Valkenswaard, is  Nederlands kampioen dubbel geworden bij de C-licenties. Met partner Femke Bulthuis won ze de eerste 3 wedstrijden gemakkelijk. De laatste wedstrijd was een spannende vijfsetter. In de laatste set namen de kampioenen in spe, een ruime voorsprong, welke ze niet meer af gaven.